İstanbul beyaza büründü! İşte kentten kar manzaraları

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da kar yağışı başladı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı kentin birçok noktasını beyaza bürüdü. Kar yağışının gece saatlerinde etkisini artıracağı tahmin ediliyor. İşte İstanbul'dan kar manzaraları...

17.01.2021 03:00

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da kar yağışı başladı. Özellikle yüksek kesimlerde kar etkili oluyor.

İstanbul beyaza büründü! İşte kentten kar manzaraları

Kentin batısındaki Başakşehir, Beylikdüzü ve Çatalca gibi ilçeler kısa sürede beyaza büründü.

Kentin yüksek kesimlerinde de etkili olan kar Sarıyer'de de çocuklar için eğlence kaynağı oldu.

İstanbul beyaza büründü! İşte kentten kar manzaraları

Meteoroloji, bu gece ve yarın İstanbul'da yoğun kar yağışı beklendiğini açıklamıştı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Marmara Bölgesinde bugün genellikle yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden sonra bölge genelinde, kuzeybatı yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarla birlikte kar yağışına döneceği, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde bu gece ve yarın yoğun kar (20-40 cm) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

İstanbul beyaza büründü! İşte kentten kar manzaralarıİstanbul beyaza büründü! İşte kentten kar manzaraları