TBB'den 10 Kasım Mesajı..

Türkiye Basın Birliği Genel Başkanı Yıldıray D.Barak 10 Kasım'ın önemi ve değerini içeren mesaj yayınladı.Barak, özellikle tüm gençliğe nice 10 Kasım'larda Gençliğe Hitabenin unutulmaması dileklerini bildirdi.

14.01.2016 01:49

Anadolu topraklarından bir güneş gibi parlayan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi hiç kuşku yoktur ki Atatürk sayesinde gerçekleşmiştir. Bu sebepledir ki Ulu Önder Atatürk, dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olmuştur. Gerek yurt içinde ve gerekse de tüm dünyada adının ilk günkü gibi taze kalması ve heyecanla anılması büyük ölçüde bu yüzdendir.

Türkiye Cumhuriyetinin banisi, büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.

Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir." fikrinden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem ve milli bir yas günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmekteyiz.

Demokratik, laik ve çağdaş değerlerinden oluşan kişiliğindeki bütünleştirici kimliği ve bilimi kılavuz edinmiş olan anlayışı ile Atatürkçü Düşünce Sistemi, TC. Devletini milleti ile sonsuza denk bölünmez bütün olarak yaşatacak, en büyük ateşleyici güçtür.

Bu düşünce ve duygularla, ilke ve devrimlerinle hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığın uygarlık yolunda kararlı ve de istikrarlı ilerleyişimizi sürdüreceğimize, manevi huzurunda söz veriyor ve sizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Yıldıray D.Barak
Türkiye Basın Birliği Genel Başkanı

Etiketler: tbb türkiye basın birliği 10 kasım atatürk mustafa kemal yıldıray d. barak