TBB'den Tutuklu Gazetecilere Destek

Türkiye Basın Birliği (TBB) Genel Başkanı ve Son Havadis Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yıldıray D. Barak, 400 gündür tutuklu bulunan Hidayet Karaca ve diğer tutuklu 32 gazeteciye canlı yayında destek verdi.

06.02.2016 00:00

TBB (Türkiye Basın Birliği) Genel Başkanı Yıldıray D. Barak, özgür medyaya darbe operasyonunda bir dizi senaryosu gerekçe gösterilerek tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Taraf Gazetesinden  Gazeteci Mehmet Baransu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Erdem Gül ve diğer tutuklu gazetecilere canlı yayında destek verdiğini açıkladı.

Barak, Son Havadis Gazetesi Haber Merkezinde 'tutuklu gazetecileri unutmayalım' mesajı verdi.

Gazeteci Barak, "Hidayet Karaca 400 gündür içerde, Can Dündar, Mehmet Baransu var. Sadece onlar değil Erdem Gül var. Yaklaşık 31-32 gazeteci anlamsız ve gerekçesiz
gazetecilik faaliyetinden dolayı cezaevinde.

Hem halkın bir bireyi olarak, hem de gazeteci olarak tutuklu gazetecileri destekliyor, bir an evvel tahliye ve hatta beraatlarını istiyorum.

Etiketler: tbb yıldıray barak tutuklu gazetecilere destek