TBB'den Kılıçdaroğlu'na saldırıya kınama

CHP lider Kılıçdaroğlu'na yönelik yumruklu saldırı ve linç girişimiyle ilgili farklı kesimlerden tepkiler gelirken, TBB'de bir kınama mesajı yayınladı.

23.04.2019 02:23

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'de çıkan çatışmada yaşamını yitiren sözleşmeli er Yener Kırıkçı'nın cenaze törenine katılmak üzere Ankara'nın Çubuk ilçesine gitti. Kılıçdaroğlu, kılınan cenaze namazının ardından burada bir grubun yumruklu saldırısına uğradı.

Jandarma, korumalar ve polis Kılıçdaroğlu'nun etrafını sararak saldırıyı önlemeye çalıştı. Kılıçdaroğlu, öfkeli gruptan uzaklaştırılarak mahallede bulunan bir eve götürüldü. Bir süre bu evde kalan Kılıçdaroğlu, zırhlı bir araç eşliğinde bulunduğu evden ayrıldı.

Kılıçdaroğlu'na saldırı farklı kesimler tarafından tepki çekerken, Türkiye Basın Birliği'de saldırıyı kınadı. TBB (Türkiye Basın Birliği) Genel  Başkanı Yıldıray D. Barak, kişisel ve Türkye Basın Birliği resmi Twitter hesabından tepkisini dile getirdi.

TBB Genel Başkanı Barak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, "Bu saldırı toplumsal birlik ve çoğulculuğumuzu güçlendirecek saygılı siyasi tutum ve söylemlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Terörizm ile ancak iktidarıyla, muhalefetiyle ve toplumun tüm kesimlerinin ortak mücadele ruhuyla mücadele edebiliriz. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Barak; ''Kılıçdaroğlu'na yapılan ve yaptırılan bu çirkin saldırıyı şiddetle ve esefle kınıyoruz'' dedi