TBB'den Öğretmenler Günü mesajı !

Türkiye Basın Birliği (TBB) Genel Başkanı Yıldıray D. Barak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

14.01.2016 01:48

M
esajında tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayan TBB Genel Başkanı Barak, öğretmenlerin toplumun rehberi olduğunu ifade ederek, "Toplumumuzda öğretmenlik mesleğinin çok seçkin ve özel bir önemi bulunmaktadır. Bu öneme bağlı olarak öğretmenlerimize hak ettikleri önemin ve değerin verilmesi gerekmektedir.

TBB Genel Başkanı Barak, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın bir mesleğin mensupları olarak nitelediği öğretmenleri hatırlama, anma, onlara sevgi, saygı ve şükranları sunma fırsatı veren öğretmenler gününü kutladığını belirtti.

Barak, "Bu anlamlı gün vesilesiyle, ömrünü ve enerjisini halkımızın geleceği için harcayan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü içtenlikle kutluyorum. Tarihin her döneminde toplumsal gelişmenin itici gücü olan eğitimin önemi, her şeyin insana, insan aklına odaklandığı, bilginin en büyük beşeri ve sosyal sermaye olduğu çağımızda giderek artmaktadır. Dolayısıyla eğitim alanında atacağımız her olumlu adım, milletimizi medeniyet yarışında daha başarılı kılmaktadır. Eğitim faaliyetinin en önemli unsuru da hiç şüphesiz sevgi, saygı ve özverinin simgesi, insanlık ideallerinin yaşatıcısı ve çağdaş uygarlığın temel belirleyicisi olan öğretmenlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor; emekli ve görevleri başında bulunan saygıdeğer öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu. .

Etiketler: tbb türkiye basın birliği barak istanbul

Misafir
Türkiye Basın Birliği yayın kurumları; Tercüman, Son Havadis, Hürses, Günaydın TV, Medyatürktv