TBB'den Beşiktaş Kaymakamına ziyaret

Türkiye Basın Birliği (TBB) Genel Başkanı Yıldıray D. Barak, Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan’ı makamında ziyaret etti.

09.12.2015 16:58

Türkiye Basın Birliği (TBB) Genel Başkanı Yıldıray D. Barak, Yönetim Kurulu Genel Başkan Vekili ve TBB Hukuk Müşaviri Avukat Mahmut Beşer ve Yönetim Kurulu üyesi M. Ece Çekim ile birlikte Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında güncel konulardan, Türk basınının genel sorunlarına kadar çeşitli konularda sohbet edildi. Yerel basında yaşanılan sorunlara da değinen TBB Genel Başkanı Barak, “Bir gazetecinin gazeteci sayılması için sarı basın kartına sahip olması gerekiyormuş. Benim yıllardır emek veren meslektaşlarımın yalnızca sarı basın kartı sahibi olmadığı için gazeteci sayılamaması kadar adaletsizce bir şey olamaz” dedi.

Gazeteciliğin günümüz koşullarında çok zor olduğunu, üstelik daha da zorlaştığını dile getiren Beşiktaş Kaymakamı Kalkan, “İşiniz gerçekten çok zor, bu zor koşullarda bir şeyler ortaya çıkarabilmek, kamuoyunu aydınlatmak çok önemli. Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” diye konuştu.

Abdullah Kalkan Kimdir?

1963 yılında Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde dünyaya gelen Abdullah Kalkan, aslen Kayserili. İlkokul, orta okul ve liseyi Kayseri'de okudu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1984 yılında mezun olan Kalkan, 1984-1988 yılları arasında Bitlis'in Ahlat, Çorum'un Sungurlu ve Gaziantep'in Yavuzeli ilçelerinde stajyer kaymakam olarak görev yaptı. 1988 yılında Adana'nın Aladağ İlçesi'ne kaymakam olarak atandı. Ardından Erzincan Kemaliye, Osmaniye Bahçe, Nevşehir Ürgüp, Isparta Yalvaç ve Muğla Bodrum, sırasıyla meslek hayatını sürdürdüğü yerler arasında. Kalkan, Samsun'un Canik İlçesi’ndeki görevini de tamamladıktan sonra 2013 yılından bu yana halen İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde Kaymakamlık görevini sürdürmektedir.

Etiketler: abdullah kalkan beşiktaş kaymakam avukat mahmut beşer yıldıray deniz barak ece çekim