TBB'den Beyoğlu Kaymakamı'na ziyaret..

Türkiye Basın Birliği (TBB), Genel Başkanı Yıldıray D. Barak, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi'yi makamında ziyaret etti.

30.11.2015 22:15

B
eyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi'yi makamında ziyaret eden TBB Genel Başkanı Yıldıray D. Barak , yapılan tanışma ziyareti akabinde ; Beyoğlu Kaymakamından çalışmaları hakında bilgiler aldığını, yoğun çalışma temposu içerisinde olan Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi'nin bu yoğunluğuna rağmen kendilerine ayırdığı zaman içinde teşekkürlerini sunduğunu bildirdi.

TBB Genel Başkanı Barak, İstanbul'un 39. ilçesi için de, simge haline gelen Beyoğlu'nun gerek asayiş yönünden gerekse sosyal kültürel aktiviteler anlamında Beyoğlu Kaymakamlığı'nın çokça katkısı bulunduğu kanısına vardıklarını belirtirken, gerek belediye gerekse emniyet çalışmaları yönünde Kaymakam Osman Ekşi'nin bu yoğun çalışmalarından ve katkılarından çok memnun kaldıklarını belitti"

Görüşme esnasında Beyoğlu Kaymakamı'nın, vatandaşların sorunlarıyla bire bir ilgilendiğini belirten TBB Genel Başkanı, bu ziyaretin diğer ilçelerde de devam edeceğini belirtti.

Karşılıklı samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ise şu ifadelerde bulundu;

"Memleketimizin birçok bölgesinde çalıştım. Ordu'da da Ulubey'de bulundum.Her yöre insanımızın tabii ki birbirinden farklı tarzları var. Fakat bununla beraber genelde insanımızın birbirine benzediğini gördüm.

Kaymakamlık, merkezi hükümetin ilçedeki her türlü işini yapar. Müftülük, emniyet, sağlık, eğitim, tapu, nüfuz gibi.. Belediyenin yaptığı işleri de denetler. Vatandaşın aklına her ne gelirse, ne ihtiyacı olursa kaymakamlığa başvurabilir. Sosyal yardımlaşmayı da kaymakamlık yönlendirir. Pek çok toplumsal sıkıntıları böylece halledebiliriz. Bizim kültürümüzde de bu var. Biz komşumuzu gözetiriz.

Beyoğlu, çok farklı insanların bulunduğu ve yaşadığı bir yer. Milyonlarca insanın devir daim hâlinde olduğu bir ilçe. Geçmiş yıllara göre çok daha yaşanılır bir yer hâline geldi. Son 3 yılda suçlarda %50 azalma var. Emniyette iyi çalışıyor Beyoğlu. Tabii her şeye rağmen çok fazla değişken olduğu için, ticaret ve diğer alanlarda yoğun faaliyetler de olduğundan sıkıntılar yok değil.

Geçen sene Beyoğlu'nda 5 okul yaptık. Bu bir ilçe için önemli. Bu gibi birçok alanda çalışmalar var. Faaliyetlere devam ediyoruz. Kamu kurumları ve sivil örgütler hep beraber uyum içinde faaliyet göstermeli, iyi işler yapmalıyız."

Osman Ekşi kimdir?

1957 Rize – İkizdere İlçesi Yeşilyurt Mahallesinde doğdu. İlköğretim ve Lise tahsilini İstanbul’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini 1982 yılında bitirdi. Askerlik hizmetinden sonra 1985 senesinde İçişleri Bakanlığı’nın açtığı sınavı kazanarak Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

İzmir-Karaburun, Çanakkale-Çan İlçeleri Kaymakam Vekilliklerinden sonra asaleten 1988 yılında Ordu-Ulubey Kaymakamlığına atandı. (1988-1991) Bu görev esnasında bir yıl süreyle ABD’ne yabancı dil eğitimi ve inceleme amacıyla gönderildi. Van-Özalp Kaymakamlığı (1991-1993), Bingöl Vali Yardımcılığı (1993-1996), Denizli-Çivril Kaymakamlığı (1996-2000), Trabzon-Akçaabat (2000-2002), Muğla-Bodrum (2002-2006), Zonguldak-Karadeniz Ereğlisi Kaymakamlığı (2006-2010), Manisa Vali Yardımcılığı (2010-2012)görevlerinde bulundu. 10/09/2012 tarihinden itibaren de Beyoğlu Kaymakamlığı görevini yürütmektedir.
Evli ve üç çocuk babasıdır.

Etiketler: beyoğlu kaymakamlığı osman ekşi tbb yıldıray deniz barak türkiye basın birliği