Üsküdar Kaymakamı'na TBB ziyareti

Türkiye Basın Birliği Genel Başkanı Yıldıray D. Barak, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler’i makamında ziyaret etti.

18.12.2015 15:53

Türkiye Basın Birliği (TBB) Genel Başkanı Yıldıray D. Barak, Hukuk Müşaviri Mahmut Beşer ve Yönetim Kurulu Üyesi M. Ece Çekim ile birlikte, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler’i makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Üsküdar’ın genel sorunlarından, Türkiye gündemine kadar birçok konuda sohbet edildi.  Gazeteciliğin Türkiye’deki durumunu değerlendiren TBB Genel Başkanı Barak, “Ülkemizde mesleğimizi çok zor şartlar altında icra etmeye çalışıyoruz” dedi.

Üsküdar’ın İstanbul’un en güzel semtlerinden biri olduğunu belirten Kaymakam Güler, “Ben buradaki görevime başlamadan önce Üsküdar’a hiç gelmemiştim. Üsküdar, çok dingin ve sakin bir şehir. Burada gece hayatı yok. Dolayısıyla kavga gürültü de yok” diye konuştu. Üsküdar’da Ramazan ayındaki etkinliklerden söz eden Güler, “Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayında iftar çadırları kuruldu. Zengin-fakir, aç-tok hiç önemli değil herkes aynı sofraya oturdu. Bu çok güzel” dedi.

Mustafa Güler Kimdir?

Aslen Elazığ’lı olan Mustafa Güler, 1960 yılında Bingöl’de dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi doğup büyüdüğü Bingöl’de tamamladı. 1977 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nin Botanik bölümünde 2 yıl öğrenim gördükten sonra buradan Temel Fen Bilimleri Diploması alarak mezun oldu. 1979-1983 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrenim gördü. 1983 yılında mezun olup, aynı yıl 4 ay kısa dönem askerlik görevini tamamladı. 1984 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 1985 yılında Elazığ ilinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sırası ile Sivas’ın Hafik ilçesi, Diyarbakır’ın Çınar ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. 1988 yılında Rize’nin Güneysu ilçesinin ilk ve kurucu kaymakamı olarak asaleten göreve başladı. Daha sonra Erzurum’un Çat ilçesi ve Konya’nın Kadınhanı ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı. 1996-2001 yılları arasında Sivas Vali Yardımcılığı, 2001-2004 yılları arasında Çanakkale Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2004–2007 yılları arasında Ankara’nın Çubuk İlçe Kaymakamı olarak görev yaptı. 2007-2012 yılları arasında Keçiören İlçe Kaymakamlığı yaptı. 2012’den itibaren Üsküdar Kaymakamlığı görevini halen sürdürmektedir. Güler, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Etiketler: üsküdar